Kategorie (pokaż wszystkie)

Filtruj po cenie

Tłuszcz rekina z chrząstką rekina - regenerujący żel na stawy W. Dikula 125ml


  • Tłuszcz rekina z chrząstką rekina - regenerujący żel na stawy W. Dikula 125ml


Tłuszcz rekina jest najczęściej wykorzystywany do przyspieszenia regeneracji tkanek, w tym chrząstek

Regenerujący żel balsam dr Dikula tłuszcz i chrząstka rekina przyczynia się do:

wzmocnienia odporności

usuwania oznak stanu zapalnego

eliminacji nagromadzonych toksyn

normalizacji procesów metabolicznych nie tylko w stawach kończyn, ale także w krążkach międzykręgowych

wzmocnienia mięśni i więzadeł

złagodzenia złogów soli

przyspieszenia procesu regeneracji w przypadku uszkodzenia chrząstki i kości

zapobiegania niszczeniu chrząstki

przyspieszenia gojenia się złamań

łagodzenia bólu

zwiększenia elastyczność tkanki łącznej

Jednocześnie chrząstka rekina pomaga poprawić metabolizm i strukturę tkanki chrzęstnej oraz stan naczyń krwionośnych.

Dzieje się tak ze względu na wysoką zawartość glukozaminy. Jest ona główną substancją do tworzenia glikozaminoglikanów, które są bezpośrednio zaangażowane w tworzenie chrząstki.

Zatrzymuje również wodę i rozpuszczone w niej pierwiastki wewnątrz aparatu chrząstki i więzadła. To zapobiega wysychaniu i pozytywnie wpływa na stan stawów.

W chrząstce rekina w dużych ilościach znajduje się chondroityna. Pomaga ona wytwarzać płyn maziowy, poprawia odżywianie i regenerację tkanki chrzęstnej.

Potrzebne jest to przy zaburzeniach metabolicznych. Towarzyszy im związane z wiekiem pogorszenie procesu odżywiania tkanki chrzęstnej i nadmierne obciążenie układu mięśniowo-szkieletowego.

Kod kreskowy: 4607011668036
Kod produktu: KF158
Kategoria: Seria "Rekin" W. Dikula
Dodatkowe parametry:
Ilość: 125ml
Dodaj do koszyka


Dodaj opinię:






1 gwiazdka - ocena najgorsza, 6 gwiazdek - ocena najlepsza

Kliknij aby przeładować obrazek CAPTCHA




Wykorzystujemy pliki "cookies" aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Możesz zablokować możliwość wykorzystywania tych plików poprzez zmianę ustawień w swojej przeglądarce internetowej.